2019. feb 01.

Zakopane látnivalói télen-nyáron

írta: epitoanyag
Zakopane látnivalói télen-nyáron

A város Lengyelország déli határánál fekszik. Zakopane és környéke látnivalók sokaságát tartogatja a turistáknak. A közel 30 ezres lakosságú várost fekvése teszi igazán különlegessé. Északról a Gubalówka-hegy, délről a Tátra határolja. Nem csoda, hogy télen-nyáron kedvelt úti cél. Nyáron inkább a túrázók, télen pedig a téli sportokat kedvelők kedvence a környék. A síelés mellett lehet korcsolyázni, szánkózni is, de a sífutáshoz is kiváló helyek vannak. Magyarországról autóval vagy busszal lehet a leggyorsabban megközelíteni a kb. 300 km-re található várost, az út kocsival 5-6 óra lehet a választott útvonaltól függően.

Zakopane látképe

...

Tovább Szólj hozzá

Zakopane

2019. jan 27.

Amit a Buckingham palotáról mindenképpen tudnod kell!

írta: epitoanyag
Amit a Buckingham palotáról mindenképpen tudnod kell!

A londoni Westminster városrészben található Buckingham palota London egyik fő látnivalója, az anyakirálynő otthona, 1837-től pedig a királyi család rezidenciája. Nem véletlenül szerepel minden turista londoni bakancslistáján. Lehet látogatni csoportosan is (borsos árakon számos szervezett túrát is választhatunk a pár órástól az egész naposig, de ha egyénileg, saját tempóban szeretnénk meglátogatni, akkor nem árt néhány fontos információt is tudni a Buckingham palotáról. Nézzük, mik ezek!

A Buckingham palota London egyik legkedveltebb látnivalója

...

Tovább Szólj hozzá

Buckingham

2019. jan 25.

Kihagyhatatlan amszterdami látnivalók

írta: epitoanyag
Kihagyhatatlan amszterdami látnivalók

Amszterdam, a Holland királyság fővárosa, az egyik legnépszerűbb úti cél Európában. Nem véletlenül, az épületek, a múzeumok, a csatornák, a lakóhajók, a biciklik – és még lehetne sorolni – olyan egyedi hangulatot varázsolnak a városnak, ami egyedülálló a világon. Amszterdam látnivalók tekintetében nagyon gazdag. A leghíresebb, legnépszerűbb helyekről összegyűjtöttük a hasznos információkat, érdekességeket, nyitvatartási időket, belépőjegy árakat, és egy térképen is feltüntettük a nevezetességeket a cikk végén.
http://netkoffer.hu/wp-content/uploads/2016/04/amszterdam-640x426.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

Amszterdam

2019. jan 16.

Athéni látnivalók: az örökké izgalmas város

írta: epitoanyag
Athéni látnivalók: az örökké izgalmas város

Három kontinens találkozásánál fekszik Görögország, amelynek partjait az Égei-, a Jón- és a Földközi-tenger mossa. Ez a különleges ország a művészet bölcsője, megannyi titok és érdekesség őrzője. Minden utazni vágyó számára ajánlott úti cél ez a mesés világ, ahol garantáltan megtalálja mindenki az ideális lehetőséget a feltöltődésre. Nincs ez másképp a fővárosban sem, Athén látnivalói között is számos érdekeset találhatunk a múltból és a jelenből egyaránt.

Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz

...

Tovább Szólj hozzá

Athén